nieuw leven

Jaaa, het eerste veulen is er AFL Sebastian. Ik probeer altijd Peruaanse namen te doen. Ze komen tenslotte uit Peru.
En het gaat heel goed. Geboortegewicht was 6.4 kg en intussen na twee weken al 11.00 kg. De volgende veulens verwachten we rond 20 en 25 april. Bij een alpaca is nooit iets zeker. Ze wachten eigenlijk altijd op mooi weer, uitzonderingen daargelaten.

Vorig jaar met een heel nat voorjaar liep  Moonglow  bijna drie weken over tijd. Maar goed het is altijd weer een spannende tijd. Je loopt een aantal keren per dag de wei in om te kijken of er veranderingen zijn te zien aan de merrie. Sommige eten smorgens niet meer en anderen merk je helemaal niets aan. Tot er een veulen al bij loopt.
Zo zijn ze allemaal verschillend en dat is ook het mooie aan de alpaca’s. De eerste busgroepen zijn ook weer een feit. Dus het veel gebak en Ruttens Brok maken. We vervelen ons nog steeds niet.
23 april gaan we met zes dieren naar de  Alpacashow in Assen. Stiekum hopen we dat er eentje een prijs wint. Ze worden gekeurd op wolkwaliteit en type.
29 en 30 april OPEN DAGEN. Dan is iedereen van harte welkom op ons bedrijf van 12.00-17.00 uur.

En ik weet het dit gaat niet over AlpacaWorld Flevoland, maar wel ontzettend mooi dat we opa en oma worden. Dus een mooi boxkleed gemaakt natuurlijk met alpaca’s erop.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *