lente

Heerlijk dat mooie weer, worden we vrolijk van. Ook werd het  hoog tijd om de veulens die gespeend zijn, lees: bij de moeder weggegaan zijn, te leren om aan een halster te lopen.

En dat vinden de jongens en  meisjes niet leuk. Voor het eerst een halster om is alleen maar stress. Dan begin je met met kleine stukjes te lopen, halster weer laten vieren en na een kwartiertje weer los in het land. En zo oefen ik elke dag weer, net zo lang tot ze keurig meelopen. Vooral degene die meegaan naar de show wil je dat ze netjes naast je lopen.  Maar komt goed.
En met dat mooie weer wordt er ook weer hard in de tuin gewerkt. Elke week lopen hier kinderen van de Zonnebloemschool stage. De jongens doen de stal schoonmaken , de tuin schoffelen. We proberen daar natuurlijk zo veel mogelijk variatie in aan te brengen.

 
Met de poepzuiger worden de weitjes weer keurig schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *