Mijn eerste blog

Hoe en waar te beginnen?

Ik begin gewoon bij de waan van de dag.

Momenteel zijn de eerste alpaca’s gespeend, dwz dat ze bij de moeder vandaan gaan om op eigen benen te staan.
Wij doen ze dan in een ander weitje, maar ze kunnen de moeders nog wel zien.
De meeste moeders hebben er geen moeite mee, dat hun veulen na 6 maanden vertrekt. Nu kan ze zich opmaken voor de volgende geboorte volgende zomer.

En deze week begonnen met halsteren van de veulens. Wij leren al onze veulens als ze een half jaar zijn aan een halster te lopen. Omdat wij er mee naar de show gaan is dit erg makkelijk. En ook als ze naar een nieuwe eigenaar gaan is het makkelijk dat ze zo de vee kar inlopen.
De dieren zijn allen in goeden doen.

De decembermaand is nog een maand van markten waar ik naar toe ga met onze exclusieve alpacakleding. Volgende week 8 ,9, 10 en 11 december vier dagen in de Orchideeënhoeve op de kerstmarkt en dan 16 en 17 december op de Midwinterwol in Winschoten.
Nog genoeg vertier de komende maand.

1 gedachte over “Mijn eerste blog

  1. Misschien ben ik wel de eerste koper op de Kerstmarkt van de Orchideeënhoeve 7 december brachten we hier een bezoek de kerstmarkt was nog niet eens geopend en nu ben ik in het bezit van een heerlijk mooi en warm vest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *